Avocado-waterkerssoep met ei en bacon
10-20 minuten
Een verfrissend soepje dat je als lunch of voorgerecht kunt serveren. Als voorgerecht heb je met dit recept genoeg voor 8 personen.
Tips:
-In de koelkast blijft de soep een paar dagen goed. De volgende dag is hij zelfs nog lekkerder!
-In plaats van waterkers kun je ook baby spinazie nemen.
-Waterkers is rijk aan vitamine A en C en aan mineralen als calcium, fosfor en magnesium.
-Als je de soep te dik vindt, leng je hem aan met een beetje koud water.
Ingrediënten
voor 4 personen

2 rijpe avocado’s, geschild, pit verwijderd en in stukken eruit geschept
75 g waterkers, grof gehakt
2 bosuitjes, fijngehakt
sap van 2 limoenen
150 ml volle yoghurt
500 ml afgekoelde groentebouillon
3 el fijngehakte muntblaadjes
zout en versgemalen peper
2 eieren
8 plakjes bacon
goede olijfolie
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten