Hummus
0-10 minuten
Er bestaat een heel fijne traditie op mijn werk om de vrijdaglunch samen te delen, het wordt dan ook trouw om de beurt verzorgd door collega's. Ik doe hier graag aan mee (niet echt verassend, gezien mijn hobby, toch). Vaak maak ik thuisgemaakt hummus, ten eerste omdat ik het zelf heel lekker vind, ten tweede omdat het ook voor vegetariers geschikt is en ten derde omdat het zo heerlijk te combineren is met olijven, tomaten, komkommer, verse peterselie, al dan niet gegrilde paprika's, allerlei soorten verse brood. En door steeds anderen te moeten vragen om je net dat ene schaaltje met lekkers voor het complete broodje door te geven blijft het gezellig aan tafel. Kortom, wat mij betreft is hummus het volmaakte lunchgerecht om te delen.
Ingrediënten
voor 4 personen

Een potje kikkererwten (zo'n 300 g uitgelekt)
2-3 teentjes knoflook
flinke scheut olijfolie
100-150 ml tahini (sesaampasta, te koop bij toko's)
sap van halve citroen
zout en hete rode peper naar smaak
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.