Thaise viskoekjes
30-60 minuten
In het Thais heten deze smakelijke viskoekjes thod man pla. Ze zijn ze een van de meest populaire voorgerechten op het menu in Thaise restaurants en ook een geliefd ‘streetfood’ in Thailand. Serveer ze heet uit de frituur met een frisse komkommersalade.
Ingrediënten
voor 4 personen

zonnebloemolie, om te frituren
500 g witvisfilet (bijv. koolvis, kabeljauw of tilapia), in stukken gesneden
zout
1 el Thaise rode currypasta
2 tl rietsuiker
rasp van 1 limoen
4 el verse koriander, fijngehakt (bewaar een paar takjes voor de garnering)
1 el vissaus
1 ei (losgeklopt)
2 el bloem
2 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
60 g verse sperziebonen, in dunne ringetjes gesneden
partjes limoen, voor erbij
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.