Gefrituurde vis met aioli
Langer dan 1 uur
Ingrediënten
voor 4 personen

Voor het beslag:
8 el rijstbloem (te koop bij de Toko)
140 ml ijskoud water + 2 ijsblokjes
2 eierdooiers
½ tl zout
Voor de aioli:
1 ei
100 ml olie
1 el citroensap
beetje zout en peper
1 knoflookteen, geperst
beetje platte peterselie
Verder heb je nodig:
500 gram vis (mix), bijvoorbeeld: grote garnalen, sardientjes, witvis, calamares
1 citroen
snuf zout
1 l zonnebloemolie
Materiaal:
voor het schoonmaken van de vis: klein mesje, bord, plastic folie
staafmixer/ mixer (aïoli)
maatbeker (aïoli)
beslagkom (beslag)
(steel)pan om in te frituren
schuimspaan / tang (om de visjes uit de olie te halen)
keukenpapier
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.