Coleslaw met frisse dressing
Deze coleslaw blijft zeker een paar dagen goed in de koelkast, is fris, zoet-zuur en behoudt goed zijn knapperige textuur. Persoonlijk vind ik hem de tweede dag zelfs lekkerder. Te serveren bij vlees van de gril of bbq.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

1/2 middelgrote spitskool
1 middelgrote winterpeen
1/4 kleine knolselderij
1/2 zoet-zure appel
3 lenteuien
bosje peterselie
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels volle dikke yoghurt
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel suiker
1 theelepel pittige mosterd
1/2 theelepel zout
versgemalen peper
20-30 minuten

Recept

De kool in dunne reepjes snipperen of raspen op grove rasp. De wortel, knolsederij fijn raspen, de appel (al dan niet geschild) in dunne reepjes snijden. De lente uien in ringen snijden en peterselie grof hakken. Alle groenten mengen en lichtjes met de handen kneden.

Voor de dressing mayonaise, azijn, yoghurt, suiker, mosterd, zout en peper mengen en dit over de slaw heen gieten. Goed mengen en in de koelkast voor een uur (of langer) wegzetten.
toegevoegd door BGastronome