Stoofpotje met kriek
Een heerlijk gerecht voor de koude winterdagen. Serveer met dikke friet.

Ingrediënten
Voor 3 personen

600g runderstooflappen
1 el bloem
2 el milde olijfolie
20g boter
2 rode uien, gehalveerd en dun gesneden
zout en versgemalen peper
300ml kriek
250ml runderbouillon
1 laurier blaadje
1 ½  tl gedroogde tijm
1 el cranberry jam
Langer dan 2 uur

Recept

Dep de stooflappen droog en laat ze op kamertemperatuur komen. Snij in grote dobbelstenen en haal de stukken door de bloem. Verhit de boter en olie in een koekenpan en  bak het vlees snel bruin in drie gedeeltes. Voeg zout en peper tijdens het bakken toe. Doe elk gedeelte gebakken vlees in een zware braadpan. Voeg tenslotte een beetje meer olie en boter toe en bak de uien in vijf minuten. Voeg de uien dan toe aan de pan met het vlees. Deglaceer de koekenpan met het bier. Voeg de bouillon toe en laat dit nog een paar minuten sudderen. Voeg dit aan het vlees toe samen met de rest van de ingrediënten (behalve de jam). Zet een deksel op de pan, laat het gerecht aan de kook komen, verlaag het vuur en laat 2-3 uur zachtjes sudderen. Voeg de jam toe en laat nog een kwartiertje koken met het deksel schuin op de pan. Serveer met friet of aardappelpuree.
toegevoegd door PWestbeek