Espresso-avocado milkshake
Es Alpukat, een ijskoud avocadodrankje uit Indonesiƫ. Dit is mijn variant hierop, met ijs en banaan verwerkt tot een heuze milkshake.

Ingrediƫnten
Voor 2 personen

2 kopjes sterke espresso, uit de koelkast
1 rijpe avocado, uit de koelkast
100 g vanilleijs
150 ml volle melk
100 g bananenstukjes uit de vriezer
4 ijsblokjes
0-10 minuten

Recept

Snijd de banaan in stukken en leg enkele uren in de vriezer (of langer, dat maakt niet uit).

Zet een dubbele espresso en laat die afkoelen. Zet nog even in de koelkast om extra koud te laten worden.

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit.

Als je een blender hebt waarin je ijsblokjes mag malen, begin dan

daarmee. Maar je kunt ook de ijsblokjes met een vijzel klein stampen.

Doe de ijsblokjes, de bananenstukjes, de espresso, het avocadovruchtvlees  en het vanille-ijs bij elkaar en maal in de blender of met een  staafmixer tot de banaan en avocado glad zijn.
toegevoegd door annemieke