Magret de Canard
Een populair manier om eend te eten in zuidwest Frankrijk. Omdat het vel van de eendenborst zoveel vet bevat, hoef je geen extra olie of boter te gebruiken. ‘s Zomers met een salade en stokbrood serveren, en ‘s winters met gebakken aardappelen en rode kool.

Ingrediënten
Voor 1 personen

1 eenden magret
fleur de sel
versgemalen peper
½ glasje armagnac
1 glasje rode wijn (het liefst een merlot)
10-20 minuten

Recept

  1. Dep de eendenborst droog en laat even op kamertemperatuur komen. Het vel van de eendenborst in een ruitjespatroon met een scherp mes inkerven. Besprenkel die kant met zout een peper.
  2. Een koekenpan goed heet laten worden. Doe de eendenborst in de pan (met het vel naar beneden) en bak deze 3 minuten. Je hoeft geen vet te gebruiken want de eendenborst bakt in zijn eigen vet.
  3. Draai de eendenborst om, het vuur iets verlagen en de eendenborst nog 5-8 minuten bakken (afhankelijk van de dikte en je voorkeur) met een deksel op de pan. 
  4. Haal de eendenborst uit de pan en wikkel deze in een stuk aluminiumfolie. Gooi een beetje van de vet weg en voeg de armagnac en rode wijn toe. Laat dit nog 3 minuten inkoken.
  5. Voeg de vleessappen van de eendenborst toe en snij de eendenborst in plakjes. 

Serveer de eendenborst met de wijnjus, brood, een salade en een goede merlot, het liefst een van Duras.
toegevoegd door PWestbeek