In Noordoost-Italië wordt men graag gespot met Hugo. De cocktail welteverstaan. Maar ook bij ons is de cocktail ineens reuzehip. En terecht, want de combinatie van vlierbloesem en prosecco is heerlijk fris.
Ingrediënten
Voor 1 stuks
50 ml vlierbloesemsiroop (uit eigen keuken, bij Dille & Kamille of Ikea), uit de koelkast
200 ml (liefst droge) prosecco, uit de koelkast
schijfje citroen of limoen
paar blaadjes munt
optioneel: scheutje licht bubbelwater, zoals San Pellegrino of Spa Henriëtte)
Recept
Zet een of meerdere grote wijnglazen klaar. De aangegeven hoeveelheden zijn per glas.
Schenk de vlierbloesemsiroop in het glas, giet er de prosecco op en eventueel het bubbelwater. Was de citroen, snij er een schijfje af, knijp er licht in, zodat het sap vrij komt in en laat in het glas zakken.
Kneus ook de muntblaadjes een beetje om de smaak vrij te krijgen en doe ze in het glas.