Rabarber taart van tante lief en nonkel denis
Lekkere rabarbertaart, eenvoudig te maken. Het schuimdeksel maakt de taart zoeter en feestelijker.

Ingrediƫnten
Voor 8 personen

750 gram rabarber
150 gram bloem
75 gram aardappelbloem
1/2 theelepel bakpoeder
150 gram suiker
1 pakje vanillesuiker
2 eieren en 1 dooier
30-60 minuten

Recept

  • boter zacht schuimig roeren met de suiker en vanillesuiker
  • eieren en dooier toevoegen
  • bloemmengsel onder roeren
  • in beboterde en met bloem bestrooide springvorm doen en de stukjes gesneden (rauwe) rabarber erop leggen 
  • bakken in voorverwarmde oven op 180 min. gedurende ca. 55 minuten
Optioneel : met deksel van eiwitschuim :
  • 3 eiwitten stijfkloppen met snuifje zout en 175 gram suiker en 1 theelepel citroensap
  • de taart vroeger, na 35 min., uit de oven halen en het eiwitschuim erop doen
  • taart nogmaals 25 minuten in de oven laten bakken (180 graden) tot het eiwitschuim lichtbruin is.
toegevoegd door katrien