Recept
Asperges wassen en schillen volgens de regels van de kunst, aspergepuntjes afsnijden en bijhouden. Stukjes ui en look stoven in de soeppot met boter, vervolgens blussen met witte wijn, gesneden stukjes selder toevoegen en kort laten doorkoken . Preiwit in grove stukjes snijden en toevoegen samen met de kippenbouillon. Asperges in stukjes snijden, toevoegen en op een zacht vuurtje laten koken gedurende ongeveer 30 minuten. Het geheel fijnmixen met een soepmixer. Vervolgens de aspergepuntjes toevoegen en de soep opwarmen tot serveertemperatuur. Controleren of de puntjes al dente zijn en als laatste de room toevoegen en zachtjes mengen. Afkruiden met nootmuskaat, zout en peper. Soep warm serveren in een diep soepbord, afwerken met een soeplepel ( zure ) room en eventueel wat olijfolie. Bestrooien met een beetje verse fijngesneden kervel. Indien gewenst stukjes gerookte zalm toevoegen.