In de zomer is het heerlijk lunchen met een klein pastagerecht. Linguine zijn smal, plat en met een lekkere bite. Maar je mag ook spaghetti nemen. Reken in elk geval op 75 gram pasta per persoon. Als je het als hoofdgerecht wilt eten, neem dan 100 gram pasta per persoon en een kilo tomaatjes. Serveer er dan een salade bij.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
300 g linguine (of spaghetti)
750 g rijpe, gekleurd, kleine tomaatjes
1 teen knoflook, geperst
2 tl gedroogde oregano
handje verse basilicum, fijngesneden en wat losse blaadjes
olijfolie
handje walnoten, gekneusd
parmigiano reggiano
Recept
Snijd de tomaten in vieren en doe ze in een kom. Voeg de knoflook toe, de oregano en basilicum en een scheutje olijfolie. Schep ze om. Laat een nacht buiten de koelkast staan. Uit de tomaten komt dan wat vocht vrij.
Schep de tomaatjes zonder het vrijgekomen vocht op een bakplaat (bolle kanten naar onder) en bewaar het vocht in de kom.
Zet de tomaten op 150 graden een uur in de oven.
Kook de linguine beetgaar.
Giet het tomatenvocht uit de kom in een lage pan. Voeg de tomaatjes toe, verwarm zachtjes en schud om.
Roer de linguine door de tomaatjes en serveer met de walnoten, een paar blaadjes basilicum en een beetje kaas.