Tomatenpulp met brood
Gebaseerd op het Spaanse 'Pa amb Tomaquet', een stukje stokbrood met tomatenpulp. Simpel, vol van smaak en oh zo lekker!

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

1 (klein) stok brood
8 grote tomaten
peper, zout
teentje knoflook
olijfolie
0-10 minuten

Recept

  • De steeltjes van de tomaten verwijderen en deze onderaan voorzien van een klein kruisje. Dompel de tomaten 10 Ć  15 seconden onder in kokend water (2 per keer) en verfris ze vervolgens in ijswater.
  • Vel van de tomaten verwijderen, deze in 4 snijden en de waterige kern + pitjes verwijderen zodat je enkel het rode vruchtvlees overhoudt.
  • Vruchtvlees prakken met een vork (met een mixer wordt het te  fijn), teentje knoflook uitpersen en dit hieronder mengen. 
  • Stokbrood in schijfjes snijden, al dan gegrild, en serveren met de verse tomatenpulp.Voorzie tevens peper, zout alsook olijfolie zodat iedereen naar smaak kan kruiden en deppen.
toegevoegd door Sidfrisjes