Gebaseerd op het Spaanse 'Pa amb Tomaquet', een stukje stokbrood met tomatenpulp. Simpel, vol van smaak en oh zo lekker!
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
1 (klein) stok brood
8 grote tomaten
peper, zout
teentje knoflook
olijfolie
0-10 minuten
Recept
De steeltjes van de tomaten verwijderen en deze onderaan voorzien van een klein kruisje. Dompel de tomaten 10 Ć 15 seconden onder in kokend water (2 per keer) en verfris ze vervolgens in ijswater.
Vel van de tomaten verwijderen, deze in 4 snijden en de waterige kern + pitjes verwijderen zodat je enkel het rode vruchtvlees overhoudt.
Vruchtvlees prakken met een vork (met een mixer wordt het te fijn), teentje knoflook uitpersen en dit hieronder mengen.
Stokbrood in schijfjes snijden, al dan gegrild, en serveren met de verse tomatenpulp.Voorzie tevens peper, zout alsook olijfolie zodat iedereen naar smaak kan kruiden en deppen.