Deze kippenvleugels (een recept van mijn man, Hans) worden langzaam in de pan gebraden met een paar basisingrediënten. Het resultaat is om van te watertanden! We hebben ze zelfs als kerstdiner gegeten!
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 kilo kippenvleugels, of 3-4 kippenvleugels per persoon
30 g boter
¾ el olijfolie
fleur de sel, naar smaak
takjes vers geknipte rozemarijn
1 grote citroen
Recept
In een grote braadpan smelt je de boter samen met de olie en het zout op een middelhoog vuur. Doe de kippenvleugels in de pan en bak ze in ongeveer 8 minuten aan beide kanten bruin. Draai de vleugels af en toe om en schud de pan heen en weer zodat elke vleugel gelijkmatig bruin wordt.
Zet het vuur laag en voeg het citroensap en rozemarijn toe .Doe het deksel op de pan en laat de kippenvleugels op een laag vuur 1,5 tot 2 uur langzaam sudderen. Draai de kippenvleugels tijdens het koken een paar keer om.
Serveer ze met gebakken aardappels en groente naar keuze. Hans serveert er altijd spruitjes bij.