Cake met citroen en maanzaad
Maak deze cake op vrijdag: heerlijk voor bij de thee in het weekend!

Ingrediënten
Voor 8 personen

60g zachte boter
100g fijne suiker
25g rauwe rietsuiker
30g licht bruine basterdsuiker
2 eieren
125ml melk
150g patentbloem
2 el bakpoeder
3 el maanzaad
rasp van 1 onbespot en citroensap van ½ citroen
Voor de glazuur:100g poedersuiker en sap van ½ citroen
30-60 minuten

Recept

  • Bekleed een rechthoekig cakeblik met bakpapier en verwarm de oven voor op 170°C. 
  • Klop de boter en suikers licht en romig.
  • Klop de eieren met de melk en meng de bloem met het bakpoeder. Terwijl je klopt, voeg het ei-mengsel en de bloem aan de boter en suiker toe. Doe dit beetje bij beetje: eerst een deel van de droge ingrediënten en daarna een deel van de natte ingrediënten, om en om totdat alles op is.
  • Voeg het maanzaad, citroenrasp en citroensap toe. 
  • Giet het beslag in het bakblik en bak de cake gedurende ongeveer 40 minuten. 
  • Op een rek even laten afkoelen.
  • Om de glazuur te maken: meng de poedersuiker en citroensap en giet over de iets afgekoelde cake.
toegevoegd door PWestbeek