Het idee voor dit gerecht heb ik opgepikt bij de Two Fat Ladies, van wie ik zeker een grote fan ben. Wel een eigen twist aan gegeven en hier is het, gemarineerde makreel. Het heeft iets weg van gravad lax, maar ook van ceviche dankzij de citroen. Lekker op brood, maar ook heerlijk met hete gekookte aardappels en wat plakjes komkommer en tomaat.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
2 spartelverse makrelen
1 volle eetlepel zout
1 ui
1 citroen
1 theelepel suiker
2 eetlepel olijfolie
Recept
- De makreeltjes schoonmaken, fileren en ontdoen van de harde vel. In stukjes snijden (of niet) en bestrooien met zout, suiker, besprenkelen met olijfolie.
- De uien en citroen in dunne plakjes snijden en aan de vis toevoegen.
- Goed mengen, afdekken en een paar uur in de koelkast laten marineren.
Mits goed gekoeld, blijft het 2-3 dagen goed.