Chocolademousse met chilipeper is een typisch dessert van deze tijd, maar cacao en chilipeper (of rode peper) werden al rond 600 v.Ch. in de Maya-beschaving veelvuldig gebruikt. Dit nagerecht is ideaal voor Valentijn gezien de afrodisiacische (lustopwekkende) werking (namelijk de chilipeper), maar kan natuurlijk op elke andere dag gegeten worden.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
40-50 ml
espresso / sterke koffie
100 gram pure
chocolade, gebroken
100 gram
suiker
1 tl
chilipeperpoeder
eiwit van 2
eieren
200 ml
slagroom
Recept
Doe de koffie en de gebroken chocolade in een kom en laat al roerende au bain marie* smelten tot de chocolade volledig gesmolten is.
Haal de kom van het vuur en voeg de chilipoeder toe.
Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe.
Klop in een andere kom de slagroom.
Spatel eerst de eiwitten heel voorzichtig door het chocolademengsel en daarna de slagroom. Giet in bakjes of kopjes.
Laat de mousse minimaal 12 uur opstijven in de koelkast.
TIP: Haal de mousse ongeveer 30 minuten voor serveren uit de koelkast, dan komt de smaak en de geur nog beter tot zijn recht.
* au bain marie smelten doe je door de chocolade in een kom te doen en deze in een grotere pan met water te zetten die je opwarmt op het vuur. Zorg dat er geen water bij de chocolade komt.