Wentelteefjes zijn een ideale manier om oud brood te gebruiken, maar in dit recept gebruik ik geen oud brood. Brioche is een zoet Frans brood dat zeer luchtig en lichtgeel van kleur is. In dit recept is de combinatie van het zoete brood met het zoute ontbijtspek heerlijk!
Ingrediënten
Voor 4 personen
3 eieren
snufje zout
2 el melk
½ tl vanille extract
1 tl gemalen kaneel
versgemalen nootmuskaat
2 el rietsuiker
8 sneetjes brioche
boter om te bakken
8 plakjes ontbijtspek
seizoensfruit, om te serveren
golden syrup, om te serveren
Recept
Verwarm de oven op 220°C voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kluts de eieren samen met het zout, de melk, het extract, de kaneel, de nootmuskaat en de suiker in een ondiepe schaal.
Week de sneetjes brood in het mengsel en zet ze apart op een plank.
Smelt een beetje boter in een koekenpan op een middelhoog vuur.Bak het brood, per twee stukken, op middelhoog vuur, in 2 minuten per kant bruin.
Zet het gebakken brood op de bakplaat, smelt nog een beetje boter en ga zo door totdat al het brood gebakken is en op de bakplaat ligt.
Doe de bakplaat in de oven en bak de wentelteefjes 10 minuten.
Ondertussen kan je het ontbijtspek in een droge koekenpan bakken.
Serveer de wentelteefjes met het ontbijtspek, het fruit en de golden syrup.