Wintersoep
Lekkers, dat groeit niet alleen aan bomen en struiken, soms groeit dat ook gewoon onder de grond. Getuige hiervan de hoofdrolspelers in deze soep.

Ingrediënten
Voor 8 personen

1/2 knolselder
1 pastinaak
3 gele wortelen
2 ajuinen
peper & zout
groentenbouillon
1,5 à 2 liter groentebouillon
20-30 minuten

Recept

- Om te beginnen alle groenten in stukken snijden. De ajuin mag wat grover, de wortelen, pastinaak en knolselder proberen in even grote stukken te snijden.

- Ajuin aanstoven in een weinig olijfolie tot de ui glazig is.

- Overige groenten toevoegen en kort mee aanstoven.

- Overgieten met de groentebouillon* en circa 15 à 20 minuten op een zacht vuurtje laten koken.

- De soep mixen en desgewenst passeren door een zeef.

- Afkruiden naar smaak met peper en zout.

Heb je graag een lopende soep, gebruik dan meer bouillon. Mag het wat dikker, gebruik dan wat minder.
toegevoegd door Sidfrisjes