Rode bieten en minneola salade
Een heerlijke winterse salade, kan ook als bijgerecht geserveerd worden.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

4 rode bieten
4 minneola's of sinaasappels
1 eetlepel honing
sap van halve citroen
3 eetlepels olijfolie
zout en peper naar smaak
50g veldsla
geitenkaas of rostbief
10-20 minuten

Recept

De rode bieten gaar koken of stomen, ik doe het het liefst in de oven: bietjes wassen, omwikkelen in een paar lagen aluminiumfolie en bakken op 180C ongeveer een uur of tot ze gaar zijn. Het duurt even, maar is zeker de moeite waard, de bietjes behouden zoveel meer smaak!

Als de bieten gaar zijn en nog warm ze schillen, in partjes snijden en in de marinade van olijfolie, honing, citroensap en zout en peper leggen tot ze afgekoeld zijn.

De minneola's schillen en in halveringen snijden. Eventueel kunnen ook sinaasappels of mandarijnen of grapefruits gebruikt worden. Bij de laatste, natuurlijk, alle vliezen verwijderen, die smaken te bitter.

Om te serveren de veldsla op een bord schikken erboven de rode bieten en citrusvruchten om en om leggen. Besprenkelen met de marinade uit de bietjes. Lekker met een paar plakjes geitenkaas of rostbief, of gewoon zo, met een plak verse brood.
toegevoegd door BGastronome