Recept
- Klop de eierdooiers met de suiker luchtig en meng er de amaretto onder. Roer er vervolgens de mascarpone voorzichtig onder.
- Klop de room op en spatel door het mengsel.
- Spoel de aardbeien en droog voorzichtig af met keukenrol. Verwijder kroontjes en snijd in plakjes. Houd 8 halve aardbeien over voor garnering.
- Bekleed de ringen of de potjes met plasticfolie. Schik de aardbeischijfjes rond de binnenrand. Vul aan met de mousse en druk lichtjes aan.
- Laat opstijven in de koelkast.
Voor de coulis:- Laat de suiker en het water koken tot een siroopje.
- Pureer de aardbeien en wrijf door een zeef. Meng ze met de suikersiroop, het citroensap en een geut aardbeienlikeur.
- Laat afkoelen.
Zet de ringen op de borden en ontvorm. (potjes omgekeerd)
Werk af met een halve aardbei en verse muntblaadjes.
Lepel er wat coulis rond en bestrooi met wat poedersuiker.
Een amandelkoekje erbij smaakt goed.