Chocolademousse
Een luchtige chocolademousse met een intense chocoladesmaak.

Ingrediƫnten
Voor 6 personen

225 g pure chocolade met hoog cacao-gehalte
2 tot 3 eetlepels amaretto
25 g boter
4 eieren
3 eetlepels basterdsuiker
1 dl slagroom + wat extra voor de afwerking
Optioneel: chocoladeschilfers of aardbeien voor de afwerking
20-30 minuten

Recept

  1. Hak de chocolade in grove stukken en smelt de chocolade au bain marie.
  2. Als de chocolade gesmolten is, haal je hem van het vuur af en meng je de likeur en de boter erdoor.
  3. Klop de eidooiers tot een dikke, romige massa die een lichte gele kleur heeft.
  4.  Klop de dooiers langzaam door de chocolade.
  5. Klop de slagroom stijf en meng het met het chocolademengsel.
  6. Klop de eiwitten op, voeg de suiker al kloppend toe. Meng het chocolademengsel voorzichtig met de opgeklopte eiwitten en doe het in potjes.
  7. Laat de chocomousse minstens 2 uur in de koelkast rusten.
toegevoegd door Silkeetje