Pompoensoep
Pompoensoep, je kan daar alles in draaien, maar uiteindelijk is een simpele basis nog het lekkerst. De gember zorgt voor een aangenaam verrassende toets. Een beetje kick in de winter zeg maar.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

1/2 hokkaido pompoen
3 middelgrote uien
1 stukje gember (naar smaak)
olijfolie
groentenbouillon
peterselie
20-30 minuten

Recept

  • De halve pompoen (als de schil niet te hard is, kan je die er zelfs aan laten), drie middelgrote uien in grove stukken snijden. De gember raspen.
  • De gesneden groenten en gember aanstoven in olijfolie. 
  • Onder zetten met water en kruiden met groentenbouillong (conform de instructies op de verpakking)
  • Alles een kwartiertje koken mixen en klaar! Indien je de schil aan de pompoen hebt gelaten kan je deze best nog even zeven.
Zalig, zeker met wat gehakte peterselie !
toegevoegd door Sidfrisjes