Soms zijn er dagen dat ik me te laat realiseer dat er bijna geen verse groente in
huis is. Gelukkig is dat nooit een reden voor paniek want met een goedgevulde provisiekast is er altijd iets te verzinnen.
Voor dit smakelijke gerecht heb ik alleen een paar blikken gehakte tomaten nodig, wat kruiden en een stuk of zes eieren (dat heb je altijd in huis).
Paola’s tips:
*Als je een tarte tatinpan hebt (die ook op het fornuis te gebruiken is), is dat heel handig
want dan heb je maar één pan nodig. Zo niet dan kan je de saus ook in een andere pan
koken en deze daarna in een quichevorm gieten.
Ingrediënten
Voor 3 personen
2 el olijfolie
1 grote rode ui, fijngesnipperd
3 knoflook teentjes, fijngehakt
mespunt gedroogde chilivlokken
2 blikken gehakte tomaten van 400 g
2 tl gerookte paprikapoeder
1 el gevriesdroogde oregano
1 tl komijnpoeder
1 tl rietsuiker
zout en peper naar smaak
6 eieren
Manchego kaas
rijst, voor erbij
gehakte peterselie
Recept
Verhit de olie in een koekenpan of tarte tatinpan. Voeg de ui, knoflook en chilivlokken toe en laat dit op een laag vuur in 10 minuten zachtjes fruiten.
Voeg de tomaten, paprikapoeder, oregano, komijnpoeder, suiker en zout en peper naar smaak toe. Roer alles goed door en breng de saus aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus in 15 minuten zachtjes koken met een spatdeksel op de pan.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Als je de saus in een koekenpan hebt gekookt, doe deze dan nu in een quichevorm en zet deze op een bakplaat. Als je een tarte tatinpan hebt gebruikt, zet de pan dan direct op de bakplaat.
Maak zes kuiltjes in de saus en breek een ei in elk kuiltje. Het geeft niet als de eieren uitlopen. Maak de dooiers kapot met de punt van een mes.
Rasp de kaas boven de eieren. Zet het gerecht in de oven en laat de eieren in 20 minuten stollen.
Strooi met de gehakte peterselie en serveer met de rijst.