Cake met bramen en appel
De perfecte traktatie voor een luie zondagmiddag! In elke hap van deze fris-zoete cake proef je de smaak van de herfst. Ook heerlijk met peer in plaats van appel.

Ingrediƫnten
Voor 9 personen

150g bramen
1 Granny Smith appel, geschild, zonder klokhuis en in stukjes gesneden
100g zachte boter
130g ruwe rietsuiker, plus 2 el voor het besprenkelen
1 tl vanille-extract
2 eieren
100ml volle yoghurt
180g patentbloem
1 tl bakpoeder
30-60 minuten

Recept

  • Een 20x20cm bakblik met boter invetten en met bloem bestuiven. Klop alle overtollige bloem weg.
  • Oven op 180C voorverwarmen.
  • Boter en suiker romig kloppen (met een handmixer of keukenmachine).
  • Blijf kloppen terwijl je het vanille-extract en de eieren een voor een toevoegt.
  • Roer de yoghurt door het mengsel met gebruik van een houten lepel.
  • In een kom meng je de bloem en bakpoeder. Voeg dit toe aan het romige mengsel.
  • Doe de stukjes appel en de bramen in het bakblik en giet het beslag erover heen.
  • Meng alles heel voorzichtig in het blik en besprenkel met de 2 eetlepels suiker.
  • Ongeveer 30 minuten bakken. 
  • Gebruik een sate-stokje om te kijken of de cake gaar is. Deze moet er schoon uitkomen. 
  • Op een rek laten afkoelen en in 9 stukken snijden.
toegevoegd door PWestbeek