Pizza Champignon & Tonijn
Pizza's, daarmee kan je variëren dat het een lieve lust is. Heb je een kant en klare pizzaboden bij de hand, dan is het halve werk reeds gedaan. Even kijken wat er in de voorraadkast ligt en je kunt eraan beginnen. Ik flanste hetvolgende in elkaar!

Ingrediënten
Voor 2 personen

1 kant en klaar pizzabodem
1 blik tonijn (240 gr)
2 artisjokharten
een kleine ajuin
enkele champignons
1 el rode pesto
tomatenblokjes in pulp (125 gr)
optioneel enkele ansjovisfilets
100 gr geraspte kaas (Oud Brugge)
20-30 minuten

Recept

  • Oven voorverwarmen op 220 ° C
  • Ajuin  in fijne snippers snijden, champignons in schijfjes snijden en ansjovis tevens versnijden in hakklare stukken. De artisjokharten in 4 snijden
  • Tonijn uit blik laten uitlekken en prakken met een vork
  • Tomatennblokjes in pulp mengen met de tomatenpesto
  • Pizzabodem uitrollen en voorzien van een basislaag tomatensaus. Hou nog wat over voor de afwerking.
  • Uisnippers en ansjovisfilet hierover verdelen alsook 1/3 van de kaas. Hierna de champignons, tonijn en artisjokharten toevoegen.
  • Resterende tomatenmengsel mag naar smaak bijgevoegd worden, afkruiden met peper en vervolgens de resterende kaas toevoegen.
  • Bak af in het midden van de voorverwarmde oven in circa 10 à 12 minuten. Let wel, elke oven is verschillend, hou dit een beetje in de gaten voor het beste resultaat!

 
 
toegevoegd door Sidfrisjes