
Gnocchi zijn schattige, kleverige gevallen. Ze worden gemaakt worden van aardappel en tarwebloem en worden ook wel ‘gnocchi di patate’ genoemd. Er zijn ook varianten zonder aardappel. Lekker als een snel doordeweeks hoofdgerecht met een flinke hoeveelheid frisse sla ernaast. Bijvoorbeeld met gekaramelliseerde sjalotten erdoor.
Ingrediënten
Voor 4 personen
400
g gnocchi
1 courgette, geraspt op het fijnste raspvlak
60 ml
crème fraîche
4 gedroogde pepertjes (peperoncino), fijngesneden
of uit de vijzel
1 ui, fijngesneden
1 knoflook, geperst
lepeltje
sambal oelek
40 g geschaafde amandelen, geroosterd
beetje zout en
zwarte peper uit de molen
parmigiano reggiano
Recept
Zet eerst het water voor de gnocchi op. Fruit de ui in wat olie en voeg na enkele minuten de knoflook en pepertjes toe.
Rasp ondertussen de courgette en doe dit samen met de sambal bij de ui. Bak de courgette enkele minuten. Voeg dan de crème fraîche toe.
Kook de gnocchi en als deze na enkele minuten gaar zijn (en boven komen drijven in de pan), giet je ze af.
Breng de saus op smaak met wat zwarte peper en een snufje zout. Roer de gnocchi samen met de amandelen door de saus. Strooi er naar smaak parmigiano reggiano over.