Een slaatje van pittige scampi's en een dressing met Balsamico azijn. Een pittig en licht slaatje, heerlijk op een zonnige dag.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
500 g verse scampi's
Balsamicoazijn
sla mix (muizenoortjes en rucola)
walnoot olie
chili kruiden
peper
grof zout
koriander (kruiden)
1 teentje look
1 pijpajuintje
Recept
Scampi's voorbereiden: - Pel de scampi's
- Leg de scampi op je vinger, maak een sneedje aan de bovenkant van de scampi en verwijder het darmkanaaltje met een mes.
- Spoel de scampi in ijswater (water met veel ijsblokjes) Hierdoor behoudt de scampi zijn smaak en kleur bij het bakken.
De scampi kruidenmix:
Mix chilipepers, zwarte peper, koriander en grof zout. Je kan deze mix zelf maken of kant-en-klaar kopen in de winkel.
Bereiding:- Haal de scampi's door de kruidenmix. Ze mogen sterk gekruid zijn. De smaak zal afzwakken eens we de scampi's bakken.
- Mix een beetje walnoot olie door de sla mix.
- Laat de boter smelten en voeg er het versnipperde teentje look bij, samen met het versneden pijpajuintje.
- Bak de gekruide scampi's goed aan elke zijde tot ze mooi roos zijn. Ideaal bak je de scampi's net te weinig door en laat je ze straks even rusten als we aan de saus werken.
- Verwijder de scampi's uit de pan en blus de pan met een royale scheut Balsamico-azijn.
- Laat alles inkoken tot je een mooie saus krijgt.
- Leg een beetje sla in het midden van een bord. Overgiet met een beetje saus en schik de scampi's.
Smakelijk eten!