In deze brochettes de magret (eenden-spiesjes) combineer ik veel van de smaken van het zuidwesten van Frankrijk: eend, pruimen uit Agen en Armagnac. Dit gerecht is snel klaar en heerlijk als voedzame herfstlunch. Gril ze in een grilpan of als het weer toelaat, op de barbecue. Om verbranden te voorkomen, moet je wel zorgen dat je ze regelmatig keert. Een groene salade, wat couscous en een volle, rode wijn (een Madiran of een Pomerol) is alles wat je erbij moet geven. Bon Appétit!
Ingrediënten
Voor 4 personen
18 Agen-pruimen (of gewone pruimen) zonder pit
2 el Armagnac
1 grote sinaasappel, in kleine driehoekjes gesneden
2 takjes rozemarijn
1 tl fleur de sel
2 el roze peperkorrels
2 eendenborst filets (200-250g) per stuk, in grote stukken gesneden
Recept
Wel de pruimen gedurende 30 minuten in de Armagnac.
Hak de rozemarijn, de peperkorrels en het zout fijn. In feite maak je een kruiden ‘rub’. Sprenkel de helft van dit mengsel over de stukken eend.
Rijg de ingrediënten aan vleespennen of satéstokjes. Begin met een stuk sinaasappel, daarna een stuk eend en dan een pruim.
Knijp een beetje sinaasappelsap boven de spiesjes en besprenkel met de rest van de kruiden. Gril naar smaak en serveer meteen.