Wil je dat heerlijke vakantiegevoel iets langer vasthouden? Maak dan een gerecht met de smaken van de zon: knoflook, tomaten, paprika en vis. In dit lichte, smaakvolle stoofpotje proef je pure Spaanse passie!
Ingrediënten
Voor 4 personen
3 el milde olijfolie
2 uien, in halve ringen gesneden
2 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
1 glas droge witte wijn
1 blik tomatenblokjes (400g)
1 tl donkerbruine basterdsuiker
2 grote geroosterde paprika's
2 tl gerookte Spaanse paprika, pikant (Pimentón ahumado, picante)
300g aardappelen, in middelgrote stukken gesneden
150g erwten
1 glas water
200-250g grote garnalen
350-400g kabeljauw
zout en peper, naar smaak
aioli, om te serveren
Recept
Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de uien en knoflook toe en laat deze een paar minuten zachtjes glazig worden.
Zet het vuur iets hoger en voeg de wijn toe. Voeg dan de tomatenblokjes, suiker, geroosterde paprika's, Spaanse paprika en zout en peper toe.
Breng even aan de kook, verlaag het vuur, zet een deksel op de pan en laat de saus 15 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de aardappelen, de erwten en het water toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen. Proef of er nog meer zout en peper erbij moet.
Bak de kabeljauw aan beide kanten mooi bruin.
Voeg de garnalen en de kabeljauw (in stukken) aan de saus toe. Laat nog 5 minuten koken en serveer met de aioli en een frisse, droge witte wijn. Bijvoorbeeld de Conde de Albeta Macabeo.