Deze salade van venkel en sinaasappel is een licht en fris bijgerecht, ideaal bij vis, een stukje vlees, naast een lichte pasta of simpelweg met wat vers brood. Venkel en sinaasappel zijn in het najaar volop verkrijgbaar. Buon appetito!
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
20 gram rozijnen
2 kleine venkels
2 sinaasappels
1 eetlepel zonnebloempitten
50 gram pijnboompitten
2 el witte wijnazijn (of azijn van appel)
5 el extra vergine olijfolie
snufje zout
Recept
Laat de rozijntjes 10 minuten weken in wat lauw water.
Haal de steeltjes, de bodem en de buitenste bladeren van de venkel en snijd de venkel in heel dunne plakken (dit gaat gemakkelijk met behulp van een mandoline).
Pers 1vsinaasappel uit en houd het sap apart. Schil de andere sinaasappelv(ook het wit moet hierbij weggesneden worden) en snijd in horizontalevniet te dikke plakken.
Doe de venkelven sinaasappel samen in een grote kom, doe er de gezeefde rozijntjes bij en de zonnebloempitjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en voeg deze
bij de salade.
Mix het sap van de sinaasappel, extra vergine olijfolie, azijn een snufje zout tot een dressing en meng door de salade.