“Semoulepudding – smoelpap, zo verbasterden we dat vroeger bij ons thuis – maak ik van Rijstkreem en onbeschaamd veel rozijnen. Maal je rijstkorrels heel fijn, dan krijg je Rijstkreem. Ik gebruik het vooral om fijne sauzen te binden of desserts te bereiden.”
Ingrediënten
Voor 4 personen
1
liter melk
2
lepels suiker
2
lepels rozijnen (of meer)
1
pakje vanillesuiker
4
lepels rijstkreem
Recept
Breng de melk aan de kook met de suikers en rozijnen. Zet ze dan eventjes van het vuur.
Laat er de rijstkreem in regenen, terwijl je goed roert met een klopper. Breng het mengsel opnieuw aan de kook. Vergeet niet te roeren!
Te dik? Doe er een beetje melk bij. Te dun? Doe er een beetje rijstkreem bij.
Laat afkoelen in een glazen kom. En serveer koud.
Tip
Wil je de smoelpudding nóg lekkerder maken? Voeg er dan een ei bij: eerst de dooier en dan het stijfgeklopte eiwit.