Scampi brochette
Zeer lekker hapje met eenvoudige ingrediënten en weinig voorbereiding

Ingrediënten
Voor 4 personen

20 ontdooide en gepelde scampi (met het darmkanaal verwijderd)
3 knoflookteentjes
3 eetlepels suiker
1 ui
olijfolie
citroensap
1 eetlepel sambal oelek (optioneel)
peper
provençaalse kruiden
cocktailsaus
0-10 minuten

Recept

  1. Maak een marinade van de olijfolie, het citroensap, de fijngesnipperde ajuin, de suiker, de geplette knoflookteentjes, het citroensap en de sambal oelek.
  2. Kruid de scampi met peper en leg ze in de marinade voor een 4-tal uren.
  3. Steek de scampi op een brochette en bestrooi ze nog even met provençaalse kruiden.
  4. Leg ze een paar minuten aan weerskanten op de BBQ.
  5. Serveer met een beetje cocktailsaus
toegevoegd door isabel