Serveer deze individuele flans als licht voorgerecht of als bijgerecht naast gegrilde kip. Gebruik biologische courgettes want deze zijn niet alleen steviger, maar ook smakelijker. En als je wilt, mag je een ander soort kaas gebruiken - Comté, bijvoorbeeld, of Gruyère.
Ingrediënten
Voor 4 personen
klontje boter
een beetje milde olijfolie
1 sjalotje, fijngehakt
1 courgette gehalveerd en in halve rondjes gesneden
2 eieren
200ml crème fraîche
50ml melk
1 tl gedroogde basilicum
20g versgeraspte Parmesan
zout en peper, naar smaak
handvol tros-kerstomaatjes, gesneden
Recept
Verwarm de oven op 180°C voor en vet de bakjes in met een beetje olijfolie. Verwarm de olie en de boter en fruit het uitje gedurende 5 minuten op een laag vuur zonder te verkleuren. Voeg de courgette toe en bak nog 3 minuten met de sjalotjes mee. In een kom, kluts je de eieren, crème fraîche, melk, basilicum, Parmesan, zout en peper.Verdeel de courgettes over de vier bakjes en dan de tomaatjes. Giet het roommengsel er over heen. Bak 30-35 minuten. Warm serveren.