Gegrilde halloumi met zonnige tomaten en een dressing van kappertjes
Voor dit gerecht moet je de beste tros-kerstomaatjes kiezen die je kan vinden- rijp, donkerrood en lekker zoet. Samen met de zoute smaak van de halloumi en het zuur van de dressing, heb je een voortreffelijk zomers bijgerecht. Ook heerlijk bij een bord couscous met wat blanke rozijnen of pijnboompitten. Een frisse Vins de Pays Côtes de Gascogne past hier uitstekend bij.

Ingrediënten
Voor 4 personen

250g halloumi, in plakjes gesneden
1 1/2 tl gedroogde basilicum
tros-kerstomaatjes
sap van 1/4 citroen
2 tl kappertjes, gehakt
50ml goede olijfolie
10-20 minuten

Recept

Bestrooi de kaas met de basilicum. Maak een dressing door de kappertjes, citroensap,olie, zout en peper te klutsen. Verhit een grillpan en vet deze in met een beetje olie. Gril de tomaten voorzichtig gedurende 5 minuten. Draai ze om en leg de kaas rond de tomaten. Laat alles 3 minuten grillen. Haal de tomaten uit de pan en draai de kaas om. Geef deze nog 3-4 minuten. Om te serveren: doe de tomaten op een serveerschaal en giet de dressing over de tomaten. Leg de kaas er naast.
toegevoegd door PWestbeek