Een vegetarische vol au vent klinkt als een cafe zonder bier maar dit receptje zal je verrassen. We vervangen het vlees door groenteballetjes en bruine kastanje champignons.
Ingrediƫnten
Voor 3 personen
1 ajuin
400 g bruine kastanjechampignons
300 g vegetarische groenteballetjes
1 blokje groentebouillon
20 g bloem
20 g boter
20 cl water
10 cl room
peper, zout en nootmuskaat
Recept
- Kuis de champignons met een borsteltje en snij ze in kwartjes, Snij de ajuin fijn.
- Bak de ajuin tot ze glazig wordt en bak dan ook de champignons op een zacht vuurtje.
- Voeg de vegetarische groenteballetjes toe aan de groenten en verwarm alles samen.
- Smelt de boter in een kookpot en voeg er de bloem aan toe.
- Laat alles wat hard worden en opdrogen maar vooral niet bakken.
- Giet er de bouillon bij. Nu krijg je een variant op de gekende bechamel saus.
- Kruid de saus af met peper, zout en nootmuskaat.
- Giet de witte saus bij de groenten en breng aan de kook.
- Giet nu de room bij de kokende saus en laat alles inkoken.
TIP: Om het bord af te werken kan je een rondje bladerdeeg in de over bakken. Bestrooi de gebakjes met een beetje geraspte kaas voor een hartigere smaak.