Piperade
Een typisch gerecht uit het Franse Baskenland. Heerlijk als lichte lunch, vooral met een lichte gekoelde, fruitige pinot noir.

Ingrediënten
Voor 3 personen

2 el goede olijfolie
1 grote zoete ui, doormidden gesneden en elke helft in dunne ringetjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 groene paprika, in reepjes
2 rode paprika’s in reepjes
5 kleine tomaatjes, zonder zaadjes en in reepjes gesneden
1 tl piment d’espelette
zeezout en versgemalen peper
3 eieren
Bayonne ham
brood, om te serveren
20-30 minuten

Recept

Verwarm de olie en voeg de ui en knoflook toe. Laat deze eventjes langzaam zweten. Voeg de paprika’s toe en laat dit een minuut of 6 koken. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met de piment d’espelette, het zout en de peper. Doe een deksel op de pan en laat de piperade 6 minuten stoven. Breek de eieren over de piperade, breng ze op smaak met een beetje zout, doe het deksel weer op de pan en laat de eieren koken totdat ze net gestold zijn. Om te serveren, maak je een nestje van de Bayonne ham op elk bord en doe je het eitje met de groente in het midden. Serveer met het brood.
toegevoegd door PWestbeek