martien22 heeft dit recept op 9 december 2003 toegevoegd.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
4 lendebiefstukken van elk ca. 200 gr.
1 1/2 tl groene peperkorrels
1 tl zwarte peperkorrels
1 tl witte peperkorrels
50 gr ongezouten boter
een paar druppels tabasco
een paar druppels Worcestershiresaus
2 el cognac
3 el dikke roomzoutgebakken of in de schil gebakken aardappels
een groene salade om erbij te geven
Recept
Voorbereiding:
De pepers kneuzen in een vijzel of grof malen.(Ik gebruik altijd een fles die ik eroverheen rol)
Bereidingswijze:
Strooi de gemalen pepers over beide kanten van de biefstukken, druk de pepers stevig aan met de handpalmen. Laat het vlees 30 minuten rusten. Smelt in een grote koekenpan 15 gr boter en verhit de boter tot hij gaat schuimen. Doe het vlees in de pan en laat het 2-3 minuten bakken, draai het vlees dan om en bak deze kant ook weer 2-3 minuten. (Deze baktijd geeft een biefstuk die medium-done is, dus pas de baktijd aan voor uw persoonlijke voorkeur). Draai het vlees nog een keer om en leg op iedere biefstuk 10 gr boter en besprenkel ze met enkele druppels tabasco en Wocestershiresaus.Doe de afzuigkap uit en giet de cognac erbij. Steek de alcoholdamp aan en verwijder de pan van het vuur. Haal het vlees uit de pan als de vlammen gedoofd zijn. Leg het vlees op een voorverwarmde dekschaal en houd het warm. Giet de room in de pan, roer goed, laat de saus 1 minuut door en door heet worden en schraap de aanbaksels van de bodem. Breng de saus op smaak met zout en peper en schep hem over de biefstukken. Dien meteen op en geef er gebakken of in de schil gebakken aardappels en een groene salade bij.