Denk aan een pannenkoek, een pizza, een omelet en een quiche tegelijk. Dan heb je een … frittata. Het woord alleen al maakt dit een van mijn favoriete recepten. Bovendien is het een handige oplossing om restjes te verwerken.
Ingrediënten
Voor 2 personen
1 rode ui in ringen
2 aardappelen in blokjes
1 rode paprika in stukjes
100 g oude geitenkaas in brokjes
6 losgeklopte eieren
peper en zout
tuinkruiden, zoals oregano, tijm en rozemarijn
olie
Recept
- Kook de aardappelen in vijf minuten beetgaar.
- Verhit de olie en fruit de rode ui en paprika.
- Voeg de aardappelblokjes toe. Meng de eieren met de kruiden en stort het mengsel op de groenten. Bak 5 minuten op een laag vuur tot het ei bijna gestold is.
- Verkruimel de geitenkaas boven de omelet, en schuif de pan nog 2 minuten in de hete oven.
TipServeer in punten, met een frisse salade en ciabatta.
Weetje
Frittata is uit armoede ontstaan. De Italianen maakten de eierkoek van overschotjes groenten en pasta.