Wil je uitpakken met variatie in je salad-bar, dan moet je dit fris slaatje eens proberen. Een beetje zuur, een beetje zoet. Een beetje zacht, een beetje knapperig. Niet alledaags, maar lekker!
Ingrediënten
Voor 10 personen
500 g witte kool
3 niet te rijpe peren(bv.conférence)
3 eetlepels amandelschilfers
1 eetlepel gesnipperde peterselie of bieslook
Voor de marinade:
1 dl water
1 dl witte wijnazijn
100g fijne suiker
Voor de dressing:
1dl volle yoghurt
1dl mayonaise
1eetlepel citroensap
1koffielepel honing
4eetlepels rozijnen
peper en zout
Recept
- Snijd de kool in 4 parten. Verwijder de harde kern. Snijd in zeer fijne reepjes.( met een mandoline lukt dat best)
- Breng het water met de azijn aan de kook en los de suiker erin op.
- Giet over de koolreepjes en laat 20 minuten marineren. Laat vervolgens uitlekken.
- Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.(opgepast het gaat snel!)
- Was of schil de peren en snijd in blokjes van 1 cm. Bak ze goudbruin in boter en laat uitlekken op keukenpapier.
- Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen.
- Meng dressing en peren onder de koolreepjes.
- Strooi er kort voor het opdienen de amandelschilfers en de groene kruiden over.
PS. De dressing kan ook als dipsausje gegeven worden.