Gevarieerde bruschetta
Bruschetta (uitspraak: [broesketta]) is een heerlijke antipasto van een gegrild sneetje brood belegd met diverse ingrediƫnten zoals tomaat, aubergine, parmaham, mozzarella etc. Na het grillen wordt het brood eerst ingesmeerd met een teentje knoflook en daarna besprenkeld met extra vergine olijfolie. Gebruik voor de bruschette wit landbrood of een ander (compact) wit brood. Stokbrood is eventueel ook geschikt. Buon appetito!
Voor 4 personen
voor de bruschette (basis) :
4 grote sneden landbrood
1 teentje knoflook
extra vergine olijfolie
voor de bruschette met tomaat en basilicum :
4 rijpe tomaten, in stukjes gesneden
1 eetlepel verse basilicum
4 bruschette (zie basisrecept)
zout en peper
voor de bruschette met gorgonzola, verse vijg en aceto balsamico :
200 gram gorgonzola
2 verse vijgen, in 4 parten of plakken gesneden
4 bruschette (zie basisrecept)
Aceto balsamico*
voor de bruschette met parmaham en verse vijg :
Een aantal plakken parmaham
2 verse vijgen, in 4 parten of plakken gesneden
4 bruschette (zie basisrecept)