Een ongelofelijke smaakmaker die ook nog eens in een handomdraai klaar is. Waarom je dit nog in een potje zou kopen is mij een absoluut raadsel.
Ingrediƫnten
Voor 2 personen
1 rijpe avocado,
1 sjalot,
1 teentje look,
1 halve rode peper,
1/2 limoen,
grof zeezout (naar smaak)
1 zongedroogde tomaat (optioneel)
Recept
* Snipper de sjalot en het teentje look fijn
* Snijd de rode peper en de zongedroogde tomaat in fijne stukken.
* Prak het vruchtvlees van de avocado met een vork en meng met de fijngesneden groentjes.
* Voeg het sap van de limoen toe en kruid naar smaak met grof zeezout.
Tomatenblokjes, je ziet ze wel vaker in een guacamole maar ik doe ze er zelden bij. Meestal is een fris gekruide tomatensalsa nooit veraf, vandaar. Die ene zongedroogde tomaat lag zo een beetje eenzaam in de koeling te wezen dat ie voor een keertje toch het feestje mocht vervoegen. Niet slecht maar een must is het voor mij niet. Maar liever dat dan weggooien natuurlijk.
Guacamole, heerlijk bij nachos of tortillas, op een burito of zelfs als bijgerechtje bij chili con carne. Op een bruine boterham met een beetje gerookte zalm smaakt het trouwens ook.