De basisingrediënten voor de meeste financiers zijn gemalen amandelen, poedersuiker en eiwitten. Het amandelmeel geeft ze een rijke, volle smaak die iets heeft van marsepein en door het toevoegen van bosbessen en frambozen in dit recept, krijgen de financiers een fris, kleurrijk accent.
Ingrediënten
Voor 18 stuks
. 180g boter
70g patentbloem
150g gemalen amandelen
230g poedersuiker
5 eiwitten
1 tl vanille-extract
verse bosbessen en frambozen, doormidden gesneden
Recept
Verwarm de oven op 200°C voor en vet een vorm voor financiers goed in met boter. Bestuif de vorm daarna met bloem en klop alle overtollige bloem weg. Laat de boter op een laag vuur smelten. Wacht tot de boter lichtbruin van kleur wordt en een nootachtige geur krijgt en verwijder deze meteen van het vuur. Meng de bloem, gemalen amandelen en poedersuiker in een grote kom. Voeg de eiwitten en het vanille-extract toe en roer alles stevig door met behulp van een garde. Voeg de gesmolten boter toe en meng alles nogmaals stevig. Doe het deeg in de ingevette bakvormpjes en leg op elke vorm drie doormidden gesneden bosbessen of frambozen. Laat de financiers 5 minuten bakken, verlaag daarna de temperatuur naar 180°C en laat ze dan nog 10 minuten bakken. Leg de vorm op een rek en laat de financiers volledig afkoelen.