Deze gebakken uienkoekjes zijn luchtig en hartig, ze zijn een lekkere borrelhapje of een voorgerecht, eventueel te serveren met een frisse of pittige yoghurtdip. Voor de liefhebbers van uien.
Ingrediƫnten
Voor 8 personen
3-4 grote uien
60 g bloem
4 eieren
80 ml bier
verse peterselie
zout en peper
zonnebloem of slaolie voor het bakken
Recept
De uien schillen en in dunne halvemaantjes snijden. De peterselie goed wassen en drogen en fijn hakken, vermengen met de uien. De schaal met uien afdekken en voor halfuur in de koelkast zetten.
In de tussentijd het beslag bereiden: de eidooiers van de eiwitten scheiden, ze samen met de bier, een tikje zout en peper en alle bloem tot een dik beslag opkloppen. In een aparte schone en droge kom de eiwitten opkloppen tot dikke schuim. Eerst een derde van de opgeklopte eiwitten door het beslag mengen, daarna voorzichtig de rest met een vouwende beweging doorheen spatelen tot er een zeer luchtig en vrij dik beslag ontstaat. Voorzichtig de uien erin doen en omscheppen.
Het beslag van een lepel laten afglijden in hete olie, mag zowel in een frituur, alsook in een pannetje met voldoende olie erin. Bakken aan beide kanten tot de koekjes goudbruin zijn. Even laten uitlekken op keukenpapier, nog warm serveren.