Salade van spek, tomme de chèvre, appel en walnoten
Een mooie salade voor een elegante, lichte lunch. De zachte, warme geitenkaasjes smelten op de tong en de appel maakt de salade heerlijk fris. Perfect voor de lente! Serveer deze maaltijdsalade met een knisperende Sancerre.

Ingrediënten
Voor 2 personen

Voor de dressing:
1 el Dijon mosterd
3 el zonnebloemolie
1 el rode wijn-azijn
2 tl honing
fleur de sel
versgemalen peper
Voor de salade:
een handvol walnoten, grof gehakt
80 g spekreepjes
10 mini-tomme de chèvres
100g gemengde jonge bladgroenten
1 appel, in plakjes of blokjes gesneden
10-20 minuten

Recept

1. Klop alle ingrediënten voor de dressing tot een dikke consistentie in een grote kom.

2. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en leg ze apart. Bak de spekreepjes (ook in een droge koekenpan) en giet ze daarna af.

3. Leg de geitenkaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze onder een hete gril gedurende 3-5 minuten bruin worden.

4. Doe de bladgroente in de kom met de dressing en hussel alles goed door elkaar zodat elk blaadje met de dressing bedekt wordt.

5. Verdeel de bladgroente over twee borden. Besprenkel elk bord met de geroosterde walnoten, de gesneden appel en de uitgebakken spekreepjes.

6. Leg vijf warme kaasjes op elke portie en serveer meteen.
toegevoegd door PWestbeek