Ik behoor tot een geheim genootschap.: namelijk die van mensen die rode kool graag combineren met tahin (sesampasta). Misschien is het wat ijdel, maar ik heb aan tafel wel tien keer tegen mijn tafelgenoten geroepen hoe heerlijk mijn salade was. Echt een
blijvertje.
De rode kool moet je heel fijn raspen. Ik doe dat met een mandoline op een fijne stand. Ik heb een van mijn keukenwanten opgeofferd: het is een mandolinewant geworden. Als ik die om mijn hand doe, wanneer ik de mandoline hanteer, kan de EHBO doos in de badkamer blijven. Wel zo fijn.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
250 g rode kool
2 sinaasappels
1 el citroensap
1 el olijfolie
1 el tahin
1 el water
1 el zure room
50 g pistachenootjes
Recept
Rasp de rode kool. Snijd de schil van de sinaasappels en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak of vijzel de pistachenootjes fijn. Klop citroensap, olijfolie, tahin, water en zure room door elkaar.
Meng de rode kool, sinaasappel, pistachenootjes en de dressing. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper, maar ik vond dat niet nodig. Gelijk opeten, anders worden de nootjes zacht. Maar je kunt de pistaches natuurlijk ook pas later toevoegen.