Guignolet
Guignolet is een kersenlikeur, uit de streek van Anjou in Frankrijk. De naam is afgeleid van guigne. Dat betekent zoete kers. Is mijn voorraadje likeur op, en plan ik niet meteen een uitstap naar Frankrijk? Dan is mijn Guignolet de perfecte vervanger!

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

50 blaadjes van een kriekenboom
3/4 liter rode wijn
1/4 liter jenever
150 g suiker
2 pakjes vanillesuiker
20-30 minuten

Recept

Giet de rode wijn en de jenever over de kriekenboomblaadjes.
Voeg er de suiker en vanillesuiker bij.
Laat minstens 3 dagen trekken.
Zift het mengsel, en giet het in een mooie fles.

Tip
Hou je van een stevige afdronk? Laat de guignolet dan minstens een maand rusten. De regel? Hoe langer je ervan afblijft, hoe sterker de drank.
toegevoegd door Mieke