Een groene pizza? Ik kon er me eerst niet veel bij voorstellen. Maar nu is het een van mijn favoriete pizzarecepten. Een klassieker op onze wekelijkse pizza-avond, maar ook een origineel voorgerecht. Maak de pizza dan wel iets kleiner.
Ingrediënten
Voor 1 stuks
Voor het deeg
700 g witte bloem
400 ml lauw water
Snuifje zout
4 koffielepels gedroogde gist
Voor het beleg
200 g mozzarella van buffelmelk
20 ansjovisfilets in olijfolie
wat fijngehakte peterselie
een handje gehakte kappertjes
2 teentjes fijngehakte look
Zwarte peper
2 eetlepels olijfolie
Voor de garnering
blaadjes rucola
Recept
Meng de bloem, het water, de gist en het zout in de deegmachine.
Verdeel in vier stukken en laat op een bebloemd werkvlak een kwartiertje rijzen.
Laat intussen de mozzarella goed uitlekken.
Rol een stuk uit tot een cirkel. Maak de randen iets dikker.
Verdeel de mozzarella, peterselie, look, ansjovisfilets en kappertjes over het deeg. Laat de randen vrij.
Draai kwistig met de pepermolen en besprenkel de pizza met olijfolie.
Bak 8 minuten mét pizzabakplaat en 5 minuten zónder pizzabakplaat in een oven van 220 graden.
Garneer de pizza voor je hem opdient met de rucolablaadjes.
Tip
Ben je net zoals ik gek op ansjovisfilets? Zet dan alvast de fles water klaar. Want van ansjovis krijg je dorst! De filets zijn ook heel zout. Daarom gebruik ik geen extra zout op de pizza.