Wortels met sinaasappelglazuur
Ingrediƫnten
Voor 6 personen

12 middelgrote wortels
2,5 tl grof zeezout
3 el gesmolten boter
2 el honing of ahornsiroop
2 tl balsamicoazijn
2 el fijngehakte verse gladde peterselie
20-30 minuten

Recept

Vul een grote pan voor twee derde met water. Voeg 2 theelepels zout toe en breng het water aan de kook. Voeg de wortels toe en blancheer ze 4-6 minuten, tot ze bijna gaar, maar nog stevig zijn.

Haal de wortels uit de pan en leg ze meteen in ijskoud water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. 

Meng in een grote kom vloeibare boter, honing of ahornsiroop, sinaasappelschil, azijn en 1/4 theelepel zout. Voeg de wortels toe en wentel ze zodat ze gelijkmatig met het glazuur worden bedekt.

Gril de wortels boven directe gemiddelde warmte 4-6 minuten met gesloten deksel, tot ze licht gekaramelliseerd zijn. Keer ze af en toe. 

Wentel de wortels na het grillen nog een keer in het glazuur. Bestrooi ze met peterselie en serveer ze warm.
toegevoegd door Jokke