Eigenlijk staat Zuccoto bij de Italianen op tafel rond Kerst en wordt dit dessert gewoonlijk gemaakt met cake. Maar deze versie is heel eenvoudig, in de Thermomix nog eenvoudiger en de smaak en textuur zijn gewoon top. En Kerst? Daar wacht je toch niet op?
Ingrediƫnten
Voor 10 stuks
55 gram
amandelschilfers
100 gram
chocoladeschilfers
250 gram
poedersuiker
2
gelatineblaadjes van 2 gram
3 eetlepels
amaretto
3
eierdooiers
375 gram
mascarpone
Recept
Dit is een recept waarbij de Thermomix wordt gebruikt, de alleskunner in de keuken! Zie voor meer info op
www.clevercooking.be.
- Rooster de amandelschilfers in een anti-kleefpan. Laat wat kleuren, maar niet bruin worden. Haal uit de pan en laat afkoelen.
- Plaats de vlinder op het mes.
- Doe de room in de mengkom enklop de room op met de helft van de poedersuiker tot hij de dikte heeft van yoghurt: 35 sec op snelheid 2,5. Haal uit de mengbeker en zet opzij.
- Reinig de beker.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Verwarm de amaretto even, bijvoorbeeld in de microgolf en los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in de amaretto.
- Doe de eierdooiers samen met de rest van de poedersuiker in de mengbeker en klop ze wit: 3 min op snelheid 3.
- Haal uit de kom en meng er de mascarpone en amaretto met opgeloste gelatine onder. Spatel er dan voorzichtig de lobbig geklopte room door
- Giet in glaasjes en laat minstens 2 uur afkoelen in de ijskast.
- Werk voor het serveren af met geroosterde amandelschilfers en chocoladeschilfers.